laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Griekse moussaka
  ingrediënten:
    2 aubergines,
600 gr aardappels,
3 eetlepels olijfolie,
2 uien,
3 teentjes knoflook,
400 gr kalfsgehakt,
3 laurierblaadjes, kaneelpoeder,
oregano,
1 blik tomaten,
1 glas witte of rode wijn,
peper van het molentje,
2 doosjes Griekse yoghurt,
komijnpoeder,
1 citroen
  bereiding:
    Aubergines in plakken snijden, met zout bestrooien en 1/2 uur laten uitlekken. Daarna in een weinig olijfolie in een pan fruiten.
Aardappelen nog vast koken , laten afkoelen en in plakken snijden.
Uien en look fruiten, gehakt toevoegen met laurierbladen, kaneel, oregano (hoeveelheid naar eigen smaak, maar voorzichtig niet overdrijven).
Overgieten met de tomaten en de wijn. Op zacht vuurtje 1/2 uur laten pruttelen.
Yoghurt met komijn mengen evt. peper en zout (proeven).
Een ovenschotel met bakpapier bekleden, daarin een laag aardappelen, een laag aubergines en met de saus overgieten.
Bestrijk de moussaka met de yoghurt en werk af met partjes citroen.
In een voorverwarmde oven 45 min. (afhankelijk van type oven) op 180° C
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats