laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsblanquette met witloof
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

800 gr witloof
600 gr kalfsblanquette in blokjes gesneden
zout en peper
40 cl room
1 à 2 teentjes look
facultatief 1 klontje suiker
  bereiding:
    Neem een stoofpot met deksel en laat hierin het vlees bruinen. Was ondertussen het witloof en snij hem in stukken van +/- 5 cm. Eens het vlees een korstje gekregen heeft, het witloof erbij doen
De gehakte lookteentjes, peper en zout, eventueel een klontje suiker (bitterheid van het witloof).
2 uur laten sudderen met deksel erop. Af en toe de hoeveelheid vocht nakijken.

Als het vlees gaar is (na 2 uur) er de room bijdoen en iets laten inkoken.

Serveer met gekookte aardappelen en ’s anderendaags smaakt het nog beter.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats