laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Trappistenpudding
  ingrediënten:
    4 blaadjes gelatine (of 8 gram poedergelatine)
3 dl bruin bier
100 gram donkerbruine basterdsuiker
1 dessertlepel kaneelpoeder
1 mespuntje kruidnagelpoeder
2 eiwitten
slagroom
gemalen noten
oublies (opgerold koekje of wafeltje)
  bereiding:
    Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm het bier tot tegen het kookpunt en los de uitgeknepen gelatine en daarna de suiker erin op.
Maak op smaak met het kaneel- en kruidnagelpoeder. Schep, zodra de massa drillig gaat worden, het stijfgeslagen eiwit erdoor. Verdeel de pudding over coupe- of bierglazen en laat hem verder opstijven.
Garneer voor het serveren met een rozet slagroom met erop wat gemalen noten. Geef een oublie erbij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats