laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 fricandon met koude gestoofde kriekjes
  ingrediënten:
    3/4 kg gehakt (gemengd)
3 grote sneden oud witbrood zonder korst fijngemalen( of
5 beschuiten als alternatief )
3 eierdooiers
1 sjalotje gesnipperd
1 geutje room of melk
peper en nootuskaat
snuifje tijm
1 laurierblad
1 gekneusd teentje look

1 bokaal krieken
  bereiding:
    Het gehakt aanmaken met bovengenoemde ingrediĆ«nten (behalve het loonteentje en het laurierblad ) en goed kneden.
Gedurende minstens een 45 minuten bakken in een oven van 200 graden .

Leg tijdens het bakken het laurierblaadje boven op het vleesmengsel, en een gekneusd teentje look in de braadslee .

Kriekensaus;

Doe de krieken in een kom of pan, verwarm tot op kookpunt, en bind het sap met maismeel ( 1 eetlepel volstaat ) losgeroerd in een lepel of twee kriekensap.

De saus mag wel ietsje dikken, maar je moet er uiteraard geen dikke pap van maken.

Ofwel eet je die kriekjes koud bij koude fricandon, ofwel warm, aan uw smaak de keuze .
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats