|
|
|
Bananencake |
|
ingrediënten: |
|
|
150 gr. zachte boter,
150 gr. witte basterdsuiker (gezeefd),
3 eieren,
150 gr. zelfrijzend bakmeel (gezeefd),
snufje zout,
2 flinke in stukjes gesneden bananen (gewicht totaal 300 gram) |
|
bereiding: |
|
|
boter op tijd uit de koelkast halen, moet zacht zijn.
Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel (ik zelf klop met de mixer 4 minuten)Klop de eieren er een voor een door. Spatel het bakmeel en zout erdoor en daarna de stukjes banaan. Vet de cakevorm in met boter en leg daarop een op maat geknipt stuk bakpapier. In heteluchtoven op 150 graden (2e richel van onder)60 minuten laten bakken. Prik met een metalen naald erin om te zien of hij gaar is. (mag niks meer aan de naald plakken) uit de oven ongeveer 10 min. laten afkoelen en daarna op een gebaksschaal leggen.
Naar smaak slagroom erover spuiten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|