laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Currysoep 2
  ingrediënten:
    1 bundeltje lente-uitjes
50 g champignons
1 EL olie
2 fijngehakte teentjes knoflook
1 rode chilipeper in fijne dobbelsteentjes
1-2 EL kerriepoeder
1/2 I groentebouillon
2 TL zetmeel
75 g gekookte lange-korrelrijst
100 g voile yoghurt zout
versgemalen zwarte peper
1 TL gehakt koriandergroen
  bereiding:
    Snijd het wit van de lente-uitjes in fijne snippers, het groen in lange, smalle reep­jes. Snijd de champignons in schijven.

Maak de olie in de wok heet en fru­it daarin de witte uisnippers, de knoflook e­n de chili kort. Stuif het kerriepoeder erover en laat het eventjes meefruiten, Klop de bouillon en het zetmeel flink onder elkaar er giet dit in de wok. Laat alles ongeveer 5 minuten sudderen.

Voeg er de groene uireepjes, de pad­destoelen en de rijst bij, en verwarm alles nog ongeveer 5 minuten.

Meng de yoghurt met zout, peper er koriander en breng op smaak. Schep voor het serveren een beetje hiervan in he­t bord soep.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats