laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hindengebraad met bosvruchten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1kg hindengebraad
400 g bosvruchten
1,5 soepkop juliennegroenten 3 dl wildfond (bokaal)
1 dl droge witte wijn
0,5 dl room
1,5 eetl. xeresazijn
1 eetl. olijfolie
1/2 eetl. acaciahoning
1 eetl. bloemsuiker
enkele nootjes boter
instantsausbinder
peper en zout
  bereiding:
    - Laat het hindengebraad gedurende 2 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur
(of ± 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven).

- Bereid de basis voor de saus: verwarm 1 eetl. olijfolie in een steelpan. Doe er de diepgevroren juliennegroenten in en laat ze eventjes stoven terwijl u omroert. Blus met de azijn en de witte wijn. Laat de saus tot 1/3 inkoken en voeg de wildfond toe, samen met de honing. Dek af en laat 15 min. koken op een zacht vuurtje. Zeef deze basissaus
(druk het vocht goed uit de groenten).

Leg het hindengebraad in een ovenschotel, schik er enkele nootjes boter op en zet het 15 min. in een voorverwarmde oven op 250 °C. Kruid met peper en zout en laat nog 30 min. verder braden op 180 °C.


Haal het vlees uit de ovenschotel en laat het een 10-tal min. rusten in de uitgeschakelde oven. Maak de braadresten los met de basissaus en giet alles in een steelpan.


Giet het vrijgekomen sap van de bosvruchten bij de saus, samen met 0,5 dl room. Laat goed doorkoken en bind met sausbinder.


Dien op met gebakken appeltjes of gestoofd witloof en garneer met wat uitgelekte bosvruchten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats