laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geflambeerde fazantenfilets met citroensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 à 6 personen:

700 g fazantenfilets
1 glaasje jenever
het sap van 1/2 citroen
1,5 dl room
1 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water)
2 eetl. boter
1/2 eetl. fijngesnipperde peterselie
12 korianderzaadjes
1/4 koffiel. tijm
peper en zout
  bereiding:
    Laat de fazantenfilets gedurende 3 à 4 uur ontdooien (of 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven), zodat u ze van elkaar kunt losmaken.

Laat de boter heet worden in een braadpan en bak de fazantenfilets aan elke zijde goudbruin (± 2 min.).


Neem de pan van het vuur, giet de jenever over het vlees en flambeer (weg van de dampkap!).


Voeg de kippenbouillon toe en de geplette korianderzaadjes en kruid met tijm, peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat nog 6 min. op een zachter vuur garen.


Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet de room bij het braadvocht en zet op een hevig vuur. Giet er geleidelijk het sap van een halve citroen bij en laat verder inkoken tot een goedgebonden saus.


Giet de saus door een zeef en werk af met de fijngesnipperde peterselie.


Geef er kroketten bij, een gemengde sla en gegrilde tomaten.



[b:c30ddd1984]Gegrilde tomaten[/b:c30ddd1984]
Snij de tomaten middendoor en schik ze in een ovenschotel. Bestrijk met een beetje olie, kruid met peper en zout en een snuifje basilicum. Zet gedurende 20 min. in de voorverwarmde oven op 180 °C.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats