|   | 
					  | 
					[b:7c0093dbdc]Hinde:[/b:7c0093dbdc]
  1 fles zachte Normandische cider, 2 fijngehakte uien, 2 fijngesneden wortelen, 1 takje peterselie, 2 laurierblaadjes, 1 koffiel. jeneverbessen, 1 koffiel. tijm, 5 peperbolletjes en 1 kruidnagel.
 
 [b:7c0093dbdc]Haas:[/b:7c0093dbdc]
  75 cl rode wijn, 1 grofgesneden ui en 2 wortelen, tijm, laurier, rozemarijn en zwartepeperbolletjes.
 
 [b:7c0093dbdc]Everzwijn:[/b:7c0093dbdc] 
 1/2 L witte wijn, 1/2 glas azijn, 2 uien, 2 grofgesneden wortelen en 1 tak groene selder, 1 sjalotje (in 4 gesneden), peterselie, tijm, laurier, 1 kruidnagel, 5 peperbolletjes, 3 jeneverbessen en 2 eetl. olijfolie. |