laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hazenrugfilet in kersensaus,
  ingrediënten:
    4 hazenrugfilets
1 potje ontpitte kersen
8 jeneverbessen
tabasco
1/2 l. blik halve peren
1 tl. Suiker
50 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Laat de kersen uitlekken en bewaar het vocht.
Bestrooi de hazenrugfilets met zout / peper.
Verwarm 35 gr. boter in een pan en bak hierin de gekneusde jeneverbessen gedurende ca. 2 minuten.
Neem deze uit de pan, voeg de overige boter toe en verwarm dit opnieuw.
Bak hierin de filets aan beide zijden (ca. 3 minuten per zijde).
Neem de filets uit de pan en houd ze warm.
Blus de bakboter met het kersensap en voeg de kersen, 2 druppels tabasco en de uitgelekte peren met de suiker toe en kook dit in.


Gebakken hazenrugfilet in kersensaus, gekookte peultjes en gekookte krieltjes.


Tip:
Voeg 1 el. Kirsch en 1/2 tl. gemberpoeder toe aan de kersensaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats