|
|
Maak een mengsel van 3 el. rode wijn, 3 el. olijfolie, 1 kleingesneden ui,4 geplette jeneverbessen, 1 tl. geplette zwarte peperkorrels, en 2 el. pikante mosterd.
Dit gedurende ca. 12 uur in de koel-kast in de hazenrug laten trekken.
Zeef het vocht, bewaar het en dep de ruggen droog met keukenpapier.
Leg de hazen op het spek in de braadslede en plaats deze in een voorverwarmde oven (175°)gedurende ca. 10 minuten.
Voeg daarna het vocht toe en bedruip hiermee de hazenruggen geregeld.
Stoof het geheel nog ca. 20 minuten.
Neem de hazenruggen uit de slede en houd ze warm.
Voeg de gehakte gember, de room, en de stroop toe en verwarm dit al roerende.
Hazenrug met gembersaus, gekookte worteltjes en gebakken patates frites.
Tip:
vervang de 2 ruggen door 4 hazenbouten. |