laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Fazantschotel uit de oven met abrikozen
  ingrediënten:
    1-2 fazanten
ca. 20 gedroogde abrikozen
3 dl. droge witte wijn
50 gr. suiker
2 el. cognac
1 tl. laurierpoeder
1 tl. gemalen tijm
100 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Week de abrikozen gedurende 12 uur in de witte wijn.
Breng ze daarna aan de kook met de suiker en laat ze enige uren zachtjes trekken.
Zeef het geheel, voeg cognac toe aan het vocht en laat dit inkoken tot ca. 4 dl.
Leg in de buikholte van de fazant een klontje boter en bestrooi de binnen-kant met tijm en laurierpoeder.
Bestrooi de buitenkant met zout en peper.
Verdeel de overige boter in klontjes in een ovenschaal of braadslede en leg hierop de fazant.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende ca. 10 minuten.en daarna op 175 graden, gedurende ca. 80 minuten.
Bedruip de fazant regelmatig met het braadvocht en voeg eventueel wat abrikozenvocht toe.
Neem de fazant uit de schaal, houd deze warm en voeg de abrikozen met het vocht toe.
Verwarm dit nog even en voeg 50 gr. koude boter in klontjes toe om het vocht te binden.


Fazantschotel uit de oven met abrikozen, spruitjes, sla en gebakken aardappelschijfjes.


Tip:
Bind het vocht met maïzena of aardappelmeel (meng maïzena of aardappelmeel altijd aan met vocht als water of bouillon om te voorkomen dat er klontjes ontstaan).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats