laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Druivengratin
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

400 gram witten druiven
6 eierdooiers
20 gram fijne suiker
1 koffielepel kaneelpoeder
0,25 dl muskaatwijn
  bereiding:
    Was de druiven, dep ze droog en haal de pitten eruit. Doe de eierdooiers, de suiker en de kaneel in een braadpan en meng alles goed dooreen. Zet de pan in een grotere, met water gevulde pan. Verhit het water tot tegen het kookpunt. Kook het eimengsel 3 tot 4 minuten onder voortdurend roeren. Voeg met een kleine garde beetje bij beetje de muskaatwijn toe. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt en gaat schuimen. Verwarm de ovengrill. Giet de sabayon in vier vuurvaste kommetjes en verdeel er de druiven over. Meng ze met een lepeltje voorzichtige onder de sabayon. Zet de kommetjes 3 tot 4 minuten onder de grill. Haal uit de oven en dien meteen op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats