laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Risotto met champignons
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

6 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
400 g risottorijst
1 liter bouillon (van tabletten)
225 g doperwtjes uit de diepvries
250 g (kastanje-)champignons, in plakjes
50 g (vers geraspte) Parmezaanse kaas
zout, versgemalen peper
  bereiding:
    Verwarm in een pan 4 eetlepels Bertolli Classico en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rijst erdoor en bak deze al omscheppend tot alle korrels rondom met olie bedekt zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en kook het onafgedekt ca. 10 minuten op een laag vuur. Roer het regelmatig door. Voeg de rest van de bouillon en de doperwtjes toe en kook de risotto in ca. 10 minuten zachtjes gaar.

Verhit in een koekenpan 2 eetlepels Bertolli Classico en bak de champignons op hoog vuur al omscheppend bruin. Laat het vocht goed verdampen. Schep de champignons en de kaas erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de risotto hierna nog ca. 5 minuten afgedekt staan. Lekker met een frisse tomatensalade.

Tip:
Risotto di Mare? U kunt dit risotto-recept ook maken met verse vis. U hoeft hiervoor alleen maar de champignons te vervangen door 250 g blokjes kabeljauw of zalm en dit aan de doperwtjes toe te voegen. Schep er op het laatst eventueel nog 100 g garnalen door.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats