laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde patrijs
  ingrediënten:
    4 patrijzen met hart en lever
4 lange repen spek
250 gr. ongepelde noten
100 gr. gewelde rozijnen
2 dl. Olie
1 dl. Cognac
1 ui
1 worteltje
peterselie
4 sneetjes oud brood
50 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Week de noten in de olie om het pellen te vergemakkelijken.
Plet de gepelde noten in een vijzel of gebruik de deegrol.
Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de gehakte ui met het kleingesneden worteltjes.
Voeg de kleingesneden harten, de levers, de noten, de rozijnen en het kleingesneden brood toe en meng dit.
Vul de patrijzen met het mengsel en bestrooi de buitenkant met peper.
Omwikkel de patrijzen met het spek en plaats ze in een ingevette ovenschaal in een voorverwarmde oven (175 graden), gedurende ca. 40 minuten.
Bestrijk de patrijzen regelmatig met het braadvocht.
Neem de schaal uit de oven en voeg de cognac toe.
Flambeer eventueel maar pas op wanneer er een afzuigkap aanstaat!
Controleer de gaarheid en plaats de schaal nog eventueel 5-10 min. terug in de oven.


Gevulde patrijs met rode kool, appeltjes en gekookte aardappelen.


Tip:
Flambeer met cognac, madera of port.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats