laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hazenrug uit de oven
  ingrediënten:
    2 hazenruggen
1/2 l. blik champignons
1 prei
2 dl. rode wijn
2 tl. Tijm
1 tl. Kruidnagelpoeder
1 tl. Nootmuskaat
allesbinder
75 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Bestrooi de hazenruggen met zout en peper.
Verwarmde boter in een braadslede en bak hierin de hazenruggen aan beide zijden bruin.
Voeg de prei in ringen, de wijn en de kruiden toe.
Plaats de slede in een voorverwarmde oven (175 graden), gedurende ca. 25 minuten.
Keer de hazenruggen regelmatig en bedruip ze met het braadvocht.
Neem de hazenruggen uit de slede en houd ze warm.
Voeg de uitgelekte champignons en de allesbinder toe en verwarm dit nog 5 minuten.
Maak de saus op smaak af met zout en peper.


Gebraden hazenrug uit de oven met gekookte spruitjes, compote en gekookte aardappelen.


Tip:
Voeg op het laatst fijngeknipte peterselie en selderie toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats