laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde tomaat met gratin dauphinois
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:


    6 gevulde tomaten (te vullen naar eigen behoefte)

    5 grote aardappelen
    boter
    3 teentjes look
    1/2 liter melk of room
    100 g gemalen Gruyerekaas
    peper
    zout
    muskaatnoot

    broccoliroosjes
    2 sjalotjes
    50 g boter of olijfolie
  bereiding:
    Plaats de gevulde tomaten in een licht ingeboterde ovenschotel en laat deze gedurende 20 minuten bakken op 180°C.


Schil de aardappelen en snijd ze in fijne plakjes.
Strijk een vuurvaste schotel in met boter en look.
Leg de aardappelschijfjes in de schotel en overgiet ze met de melk. Gebruik room in plaats van melk om de gratin dauphinois een rijkere smaak te geven.
Bestrooi met wat Gruyerekaas en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Plaats de schotel in een voorverwarmde oven en laat gedurende 45 minuten gaar stoven. Laat langer garen als de schotel hoger dan 5 centimeter gevuld is.


Breng de broccoli aan de kook in goed gezouten water.
Laat hem gedurende 8 minuten beetgaar worden en laat uitlekken in een vergiet.
Laat de fijn gesneden sjalot met een klontje boter aanbruinen in een pot en voeg er daarna de broccoliroosjes bij.
Laat gedurende 3 minuten stoven en dien warm op.


Tip:
De broccoli kunt u gerust vervangen door groentjes zoals prei, selder of kool.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats