Glutenvrij brood |
|
ingrediënten: |
|
|
100 g sojameel
400 g rijstmeel
200 g boekweit
200 g maiszetmeel
1 tlp zout
1 Elp droge gist
1 tlp xanthaangom
900 ml water |
|
bereiding: |
|
|
Meng alle droge ingrediënten. Het is belangrijk dat de xanthaangom goed gemengd is. Voeg het water toe en meng alles met een houten lepel. Het deeg van glutenvrij brood is vloeibaarder dan dat van normaal brood. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het rijzen op een warme plaats gedurende 30 min. Meng het deeg nogmaals.
Doe het deeg in een goed geöliede bakvorm. Het deeg mag de bakvorm maar tot de helft vullen. Laat het nog eens rijzen. Zet het in een voorverwarmde oven (200°C) wanneer het midden van het deeg gerezen is tot de hoogte van de bakvormen. Bak gedurende 60 min.
Het glutenvrij brood uit de bakvorm nemen en laten afkoelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|