laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Speculaas 4
  ingrediënten:
    1 kg bloem
700 gr kandijsuiker
2 klp maagzout (of het zout voor de helft vervangen door bakpoeder)
400 gr boter
2 klp kaneel en 2 klp nootmuskaat of deze 2 kruiden vervangen door speculaaskruiden
4 eieren
1 flesje amandelessence
eventueel 1 lp honing
  bereiding:
    Zeef de bloem met de bakpoeder en maagzout en speculaaskruiden.
Meng de kandijsuiker onder de bloem. Snijd de boter in stukjes in de bloem, voeg de eieren toe en kneed alles goed onder elkaar.
Liefst 1 nacht laten rusten op een koele plaats.

BAKKEN : 150 à 175° gedurende 10 à 15 minuten.

Een snede brood in de trommel, maakt de speculaas mals.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats