laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Donker notenbrood
  ingrediënten:
    15 g verse gist
1 tl honing
150 g gewoon tarwemeel 50 g bloem voor het werkvlak
250 g roggemeel
120 g gehakte walnoten
70 g krenten
70 g rozijnen
1 tl zout
25 cl + 3 el lauw water
  bereiding:
    maak in een kommetje een glad papje van de gist, de honing en 3 el lauw water. meng in een kom de twee soorten meel, 100 g noten, 50 g krenten, 50 g rozijnen en het zout. voeg het gist-honingpapje toe en giet er 25 cl lauw water bij. kneed dit tot een soepel deeg. bedek het met een theedoek en laat 3 uur rijzen op kamertemperatuur. kneed het deeg nog 2 tot 3 keer om de grote luchtbellen eruit te werken. vorm een rond brood dat u op een met bloem bestoven bakplaat legt. bedek het deeg met de theedoek en laat nog 1 uur rijzen.

verwarm de oven voor op 200 C. kwast het brood in met lauw water, strooi de rest van de noten, krenten en rozijnen erover. laat 50 min. bakken. af laten koelen op een rooster.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats