laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appeltaart met lemon curd en abrikozenjam
  ingrediënten:
    Nodig voor een vorm van 24 cm doorsnede:

Voor het deeg:
200 gram bloem
125 gram boter
100 gram fijne tafelsuiker of witte basterdsuiker
1 ei

voor de vulling:
lemon curd
3 appels, Jonagold of Elstar
abrikozenjam
  bereiding:
    Meng voor het deeg alle ingrediënten en kneed ze vlug tot een soepel geheel.
Laat het deeg afgedekt minstens een half uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180º C.
Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de vorm, of druk het gelijkmatig uit in de vorm.
Leg een vel aluminium folie op het deeg en vul de vorm met porseleinen bakerwten of droge peulvruchten.
Bak de bodem 15 minuten voor op de onderste richel van de oven.
Neem de vorm uit de oven, verwijder de steunvulling en folie en laat het deeg even uitdampen.
Snijd de gewassen of geschilde appels doormidden, verwijder de klokhuizen en snijd de helften in schijfjes.
Bestrijk de bodem met lemon curd en schik hierop dakpansgewijs de appelschijfjes.
Bak de taart 25 minuten op de onderste richel van de oven.
(Hetelucht oven op 160º C.)
Wanneer de taart uit de oven komt, bestrijk je hem met abrikozenjam die je van te voren even hebt verwarmd.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats