laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Courgetteroomsoep met citroen en kurkuma
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 uien
6 courgettes
2 citroenen
1/2 koffielepel kurkuma
1 liter kippenbouillon
30 gram rijst (2 afgestreken lepels)
1 eetlepel olijfolie
2 eierdooiers
1/2 bosje koriander of bladpeterselie
zout
peper
  bereiding:
    Pel de uien en snij ze in ringen. Spoel de ongeschilde courgettes en snij ze in blokjes. Schil een van de citroenen met een dunschiller en hou de schil apart. Pers de citroen uit.
Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit er de uien in gedurende 5 minuten tot ze glazig zijn. Doe de courgettes bij de uien en roer alles goed. Strooi er de kurkuma over. Roer alles om en voeg de kippenbouillon toe. Doe er de citroenschil en het sap van de uitgeperste citroen bij. Breng de soep aan de kook en doe er de rijst bij. Meng alles goed dooreen en laat de soep in 20 minuten zachtjes gaar koken zonder deksel op de pot. Verwijder daarna de citroenschil.
Steek de soep door of mix ze tot een vrij homogene massa. Laat de soep in de kookpot. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de soep opnieuw tot tegen het kookpunt.
Meng in een kom de eierdooiers met het sap van de tweede citroen. Giet er een kleine soeplepel hete soep op en roer goed.
Giet dit mengsel al roerend bij de soep. Laat niet meer doorkoken. Voeg naar eigen smaak eventueel nog wat zout en peper toe.
Snipper de koriander of de peterselie strooi en ze net voor het opdienen over de soep.

Bij warm weer is deze soep ook koud heel lekker. Laat ze afkoelen en zet ze twee uur in de koelkast of 20 minuten in de diepvriezer. Garneer de soep dan met verse munt in plaats van met koriander.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats