laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Krokant rolletje van rund en hoevekip, tuinkruiden
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

300 g filet van hoevekip
600 g contrefilet rund
4 grote slabladen
Bieslook, basilicum, platte peterselie (fijngesneden)
4 gedroogde tomaten (versneden)
20 g truffelpasta (verkrijgbaar in blik)
4 vellen chinees raviolideeg (verkrijgbaar in oosterse winkels)
2 eiwitten
2 eigelen
25 cl room 40 %
peper, zout

Voor de saus:
1/5 fles zachte rode wijn (bv. Corbières)
2 kleine uien, versnipperd
200 g verse ongezouten boter
10 cl room 40%
  bereiding:
    Hak de kippenfilets in de keukenrobot, voeg tuinkruiden en gedroogde tomaat toe. Als de massa homogeen is, meng er de eiwitten en de room bij. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd het rundvlees in dunne sneetjes en leg ze op een plastiekfolie. Lepel op elke snee een beetje kippenfarce en verdeel er wat truffelpasta over. Rol het vlees zo strak mogelijk op en stoom gedurende 14 minuten in de stoompan. Laat minstens 2 uur in de koeling opstijven.

Leg de slabladen heel even in kokend water, verfris met ijskoud water en laat uitlekken. Rol de vleesrolletjes eerst in een blad, dan in een raviolivel. Bestrijk met losgeklopt eigeel en bak gedurende 5 à 6 minuten op 185°C. Haal de rolletjes uit de oven, laat even rusten en snijd ze schuin, zodat de kleurencombinatie zichtbaar is.

De saus: laat de rode wijn met de gehakte uien inkoken tot 3/4, werk op met blokjes koude boter, peper, zout en werk er room onder om te vermijden dat de saus schift.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats