laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appeltulband
  ingrediënten:
    250 g boter
250 g honing
5 eierdooiers
1 zakje Dr.Oetker Vanillesuiker Bourbon
geraspte schil van 1 citroen
5 eiwitten
250 g volkoren tarwemeel
1/2 zakje Dr. Oetker Backin Baking Powder
120 g grofgehakte noten
100 g grofgehakte chocolade
2 grote, geschilde en in blokjes gesneden appels

Voor de garnering:
1 eetlepel honig
  bereiding:
    Boter, honing, eierdooiers, vanillesuiker en citroenschil tot een schuimig mengsel kloppen. De eiwitten stijf kloppen en voorzichtig onder de botermassa roeren. Meel en bakpoeder mengen en met de noten, chocolade en appels door de botermassa roeren.

Het beslag in een goed ingevette en met paneermeel bestrooide tulbandvorm doen. Op de onderste richel van de oven bakken.

De afgekoelde tulband met honing bestrijken.


Voorverwarmen en bakken:
Elektrische oven: eerst 220°C (10 min) dan 160 °C (45 min)
Heteluchtoven: eerst 200 °C (10 min) dan 150 °C (45 min)
Gasoven: eerst stand 4 (10 min) dan stand 2 (45 min)
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats