laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Victoriabaars met sinaasappel en kervelsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 kg victoriabaars
1 have prei een halve ui
een halve wortel
2 stokjes witte selder dit alles in brunoise gesneden
1 a 2 bolletjes diepgevroren kervel
25 cl witte wijn
sap van een sinaasappel
sap van een halve citroen
3 eetlepels boter
3 eetlepels bloem
1 koffielepel tijm
1 blaadje laurier
1 halve capsule safraan
cayennepeper
peper en zout
  bereiding:
    breng 1 1/2 liter water aan de kook samen met de wijn en de soepgroenten, het sap van de citroen en de kruiden: laurier, tijm ,peper en zout
Laat dit alles 15 minuten koken leg er daarna de diepgvroren vis in en laat hem daar net onder het kookpunt 10 a 15 minutten inliggen (tot hij gaar is )
Bereid nu de saus: smelt de boter in een kookpan en meng er de bloem onder,laat even op bakken en doe er dan geleidelijk het gezeefde kookvocht van de vis bij tot u een dikke vloeibare saus bekomt.
Voeg het sinaasappelsap bij met de safraan een snuifje cayennepeper en de kervel bij en voeg desnoods nog wat zout of peper bij en enkele druppels citroensap laat alles nog eens doorwarmen en dien op met tagliatelle of puree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats