laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gepaneerde roodbaars met citroensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

± 800 g roodbaarsfilet(diepvries)
300 g cornflakes natuur
4 eetl. vloeibare honing
1/2 citroen
3 eetl. olijfolie
peper en zout

Voor de citroensaus:
4 eetl. droge witte wijn
200 g boter
2 cm gember
2 sjalotten
5 eetl. citroensap
1 mespuntje cayennepeper
  bereiding:
    Laat de vis half ontdooien (5 min. op ontdooistand in de microgolfoven).
Doe de cornflakes in een plastic zak en rol ze met een deegrol of fles tot fijne korrels.
Snij de citroen in 4 schijfjes.
Snipper de sjalotten fijn.
Snij de gember fijn.

Dep de vis goed droog. Strijk in met de vloeibare honing, paneer in de cornflakes en kruid met peper en zout.

Doe 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de gepaneerde vis 4 min. langs beide zijden op een matig vuur.

Doe alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en laat gedurende 10 min. koken. Mix tot een gladde saus. Kruid naar smaak met peper en zout.

Schep de vis op een bord en giet de saus er rond. Serveer met aardappelpuree en garneer met een schijfje citroen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats