laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeevruchtensoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

800 g gepelde tomaten (blik)
400 g Frutti di mare of zeevruchtencocktail (diepvries)
400 ml visfond
4 dl droge witte wijn
wit van 2 preistengels
1 rode paprika
1/2 witte selder
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl. olijfolie
1 blad laurier
1 koffiel. tijm
  bereiding:
    Snipper de ui en de knoflook fijn.
Snij de preistengels in stukken van 4 cm.
Verwijder de draden uit de selder en snij in stukken van 4 cm.
Verwijder de pitten en zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

Stoof de ui met de look glazig in 1 eetl. olijfolie en voeg de stukjes prei, selder en paprika toe.

Doe er na 5 min. de visfond bij en leng aan met 8 dl water en 4 dl droge witte wijn.

Kruid met peper en zout en voeg het laurierblad en de tijm toe. Laat gedurende ± 25 min. koken.

Voeg de gepelde tomaten en de diepgevroren zeevruchten toe en laat goed doorwarmen gedurende 5 à 10 min. Verwijder het laurierblaadje.

Dien onmiddellijk op in diepe borden en geef er sneetjes stokbrood met rouille bij.

Rouille:
Schil 2 dikke aardappelen, snij in acht en kook ze (u kan ze in de soep koken). Plet de gekookte aardappelen en roer er 2 teentjes geperste knoflook en 1/2 koffiel. paprikapoeder onder. Meng er een eidooier onder tot u een gladde massa bekomt. Voeg er beetje bij beetje 2 dl olijfolie bij (zoals bij de bereiding van mayonaise). Kruid met wat cayennepeper, peper en zout. Laat de sneetjes stokbrood aan beide zijden bruin kleuren in een pan met 3 à 4 eetl. olijfolie en smeer er wat rouille op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats