laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roergebakken kipfilet met tomaten en olijven
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    1 ui
    1 knoflookteentje
    10 zwarte olijven zonder pit
    3 gedroogde tomaten op olie
    12 kerstomaatjes
    150 gr,kipfilet
    25 gr.boter
    1 eetl.olie
    zout en peper
    1 eetl.provinciaalse kruiden
    3 eetl.rode pesto
    1/8 liter slagroom
    2 eetl.gesnipperde basilicum
  bereiding:
    Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
Snij de olijven en uitgelekte gedroogde tomaatjes in stukjes. Snijd de kerstomaatjes in vieren.en snijd de kipfilet in stukjes.

Verhit de boter en de olie in een wok en roerbak de stukjes kip rondom goudbruin.bestooi ze met zout en peper.

Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit nog even mee.
Roer de tomaat en de pesto erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes 3 min.pruttelen.
Voeg de kerstomaatjes toe en warm het nog even door.

Roer de olijven erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Strooi vlak voor het serveren de basilicum erover.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats