laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hindenboutgebraad met wijnsaus
  ingrediënten:
   

  • 50 gr boter
  • 1 bokaal wildfond
  • 3 sjalotten
  • peper en zout
  • 1 glas rode wijn
  • 1 el balsamicoazijn
  • 800 gr hindengebraad
  • de zestes van 1 sinaasappel
  bereiding:
    Laat het hindengebraad aan alle kanten op een hoog vuur bruinen in een stoofpot met boter. Leg het daarna in een beboterde ovenschotel en laat het in een op 180° C voorverwarmde oven 40 minuten bakken. Hak ondertussen de sjalotten, snijd de sinaasappelzestes fijn en pocheer ze 1 minuut in kokend water. Laat wat boter smelten in de reeds gebruikte pot, stoof de sjalotten enkele minuten, voeg er de sinaasappelzestes bij en kruid gul met peper. Blus met de balsamicoazijn, voeg meteen de rode wijn toe en laat tot de helft inkoken. Giet de wildfond eroverheen, breng aan de kook en laat opnieuw tot de helft inkoken. Breng op smaak, neem van het vuur en voeg de resterende boter toe.
Presentatie
Dien de sneetjes gebraad op, overgoten met een lepel saus en vergezeld van gesmoord witloof of een groentepuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats