Aardappelbouillabaisse met griet en ailolie |
|
ingrediënten: |
|
|
4 grote vastkokende aardappelen
3 dl olijfolie
zout en peper
1 teentje look
4 el mayonaise
1 el verse bieslook
1 dl witte wijnazijn
2 boterhammen
400 g griet (in 4 stukken)
2 venkel
2 dl bisque (kant-en-klaar)
saffraan |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de aardappelen en de venkel in kleine blokjes van 0,5 op 0,5 cm. Gaar ze samen met de saffraan in gezouten water (kan ook in de microgolfoven). Meng de mayonaise met de geperste look tot ailolie. Meng daarna de bisque met witte wijnazijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster voor het broodkruim 2 boterhammen in de oven gedurende 5 min op 175°C. Bak de griet gedurende 6 à 7 min aan beide zijden in een antikleefpan. Breng op smaak met peper en zout. Meng de venkel- en de aardappelblokjes met de bisquevinaigrette en verdeel over 4 borden. Leg de vis er bovenop en werk af met een toefje ailolie. Werk af met wat broodkruim en fijngesneden bieslook. Tarbot is een superlekker alternatief voor griet.
Tips
Om het gerecht extra feestelijk te maken kan je de witte wijnazijn vervangen door champagne-azijn. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|