laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rood fruit-broodcake
  ingrediënten:
    600 g (diepvries) gemengd rood fruit
100 g witte basterdsuiker
10 sneetjes oud witbrood of maïsbrood
een flink toef slagroom of Griekse yoghurt
vanillesuiker
  bereiding:
    Meng 600 g (diepvries) gemengd rood fruit met 100 g witte basterdsuiker en laat het fruit minstens een uur staan (laat bevroren fruit helemaal ontdooien). Snijd de korstjes van 10 sneetjes oud witbrood of maïsbrood. Leg 2 sneetjes naast elkaar in een kleine cakevorm. Verdeel een kwart van het fruit met vocht in de vorm. Leg hier weer 2 sneetjes op en verdeel er weer een kwart van het fruit over. Herhaal dit nog 2 keer en leg er dan de laatste sneetjes op. Druk het geheel goed aan, dek het af met plasticfolie en leg er een conservenblik op. Zet de cake nu minstens een dag - liever 2 dagen - in de koelkast. Keer de cake de volgende dag op een platte schaal en serveer de plakjes met een flinke toef slagroom of Griekse yoghurt vermengd met vanillesuiker. Strooi er desgewenst poedersuiker overheen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats