laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Japanse zalm uit de oven
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    4 zalmfilets van pakweg 125 gram elk
    wat zout en wat versgemalen peper
    4 teentjes knoflook
    2 eetlepels Japanse sojasaus
    2 eetlepels limoensap of citroensap
    3 eetlepels roerbakolie of wokolie
    500 gram gemengde roerbakgroente (uit pak)
    aluminiumfolie
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van circa 20 x 30 cm. Bestrooi nu de zalm naar smaak met peper en zout. Pers de teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de sojasaus en het limoensap of citroensap erover. Vouw hierna de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht

Zet de vispakketjes 15 minuten op een bakplaat midden in de oven. Verhit intussen de olie in een wok of hapjespan. Roerbak nu de gemengde roerbakgroente. Serveer de zalmpakketjes met de roerbakgroente bij pandarijst, notenrijst of gele rijst
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats