laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hertenbiefstuk met gesmoorde kool en rode wijnjus
  ingrediënten:
   
  • 4 hertenbiefstukjes van elk 150 gram
  • ? groene kool
  • 2 sjalotjes
  • 1 theelepel karweizaadjes
  • 200 gram roomboter

    Voor de saus:
  • 1/2 liter rode wijn
  • 2 dl wildfond
  bereiding:
    Begin met de groene kool; snijd deze goed fijn en verwijder het hart van de kool. Snijd de sjalot fijn en fruit deze aan in de boter. Roer de groene kool en het karweizaad erdoor en laat dit op laag vuur met de deksel op de pan gaar smoren. Kook voor de saus de rode wijn in tot ongeveer 1 dl en voeg de wildfond toe. Kook verder in en voeg eventueel iets suiker toe. Bak de hertenbiefstukjes rondom bruin en gaar ze verder in de oven tot de gewenste gaarheid is bereikt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats