laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vanille Cake
  ingrediënten:
    Nodig:

    250 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
    75-100 gram ruwe rietsuiker of oersuiker
    125 gram plantaardige margarine
    3 theelepels bakpoeder
    275 ml vanille soja-dessert
    1/4 theelepel amandel en/of vanille essence
    1 snufje zeezout,
    zo nodig soja-melk
  bereiding:
    Los de suiker op in de margarine op een laag vuurtje en laat het geheel
weer afkoelen. Mix in een aparte kom de droge ingredienten. Voeg het
margarine-mengsel toe en mix dit grondig. Voeg daarna soja-dessert en
amandel en/of vanille essence toe. Als het mengsel te droog lijkt, voeg
dan wat soja-melk toe tot er een dikke vloeibare deegmassa ontstaat.
Afhankelijk van het gebruikte meel moet er meer of minder vloeistof
toegevoegd worden. Volkorenmeel absorbeert meer vloeistof dan gewoon
meel. Giet het mengsel in twee +/- 16 cm ronde bakvormen of in 1
broodvorm. Bak de cake in een middelmatig verhitte over (+/- 200 CELC.)
in ongeveer 40 minuten gaar. Om te testen of de cake gaar is kan men een warm mes in het midden steken; Het moet dan weer schoon uit de cake
komen. Als de cake gaar is moet hij wat los van de vorm komen en moet de bovenkant stevig aanvoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats