laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ragout van hertenvlees en donker Kasteelbier
  ingrediënten:
   

  • 1 kilo ontbeend hertenvlees,
  • 60 gram boter,
  • 3 plakjes doorregen spek, in blokjes,
  • 2 grote uien,
  • 3 eetlepels bloem,
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder,
  • 4 eetlepels port,
  • 1,25 deciliter rode wijn,
  • 6 jeneverbessen,
  • 2,5 deciliter kippen- of vleesbouillon,
  • 30 gram gedroogde paddestoelen,10 minuten in water geweekt,
  • 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes, peper,
  • 1/4 kopje gehakte peterselie, 375 gram bladerdeeg,
  • 1 ei, losgeklopt.
  bereiding:
    Het vlees in blokjes van 2 centimeter snijden. De boter verhitten en het vlees snel aan alle kanten bruin braden. Uit de pan halen. Op keukenpapier uit laten lekken. Spek in de pan knapperig bakken en uit laten lekken. De ui erin doen en lichtgeel fruiten. De bloem over de gebakken ui strooien en roeren tot het mengsel bruin wordt.
Mosterd, port, rode wijn, bessen, bouillon, paddestoelen en tijmblaadjes in de pan doen en roeren tot het mengsel aan de kook komt. Het vlees toevoegen en en 30 - 40 minuten laten sudderen. De oven voorverwarmen op 210 graden.
Het vlees uit de pan scheppen en in een grote beboterde ovenschaal leggen. De saus laten sudderen tot ze dikker wordt. Met peper op smaak brengen. Over het vlees gieten en bestrooien met peterselie.
Het deeg zo groot uitrollen dat het groot genoeg is om als deksel te dienen. De rand van de schaal met wat ei bestrijken en de deeglap hierop leggen. Een paar keer inprikken, zodat de stoom kan ontsnappen. Het gerecht 10 - 15 minuten in de oven zetten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats