laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde artisjokken
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

1 grote ui, grofgesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
5 eetlepels olijfolie
2 takjes tijm, blaadjes gerist
5 zwarte olijven zonder pit, grofgehakt
100 ml droge witte wijn
1 sneetje oud witbrood, verkruimeld
1/2 citroen
2 ansjovisfilets, fijngehakt
2 takjes peterselie, fijngehakt
2 artisjokken
  bereiding:
    Ui en knoflook in 2 el olie fruiten. Tijm, olijven en wijn erdoor scheppen. Zout en peper toevoegen en geheel nog 5 min. smoren. Oven voorverwarmen op 200 °C. Broodkruim in droge koekenpan goudbruin roosteren. Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. Broodkruim mengen met citroenrasp, ansjovis, peterselie en peper naar smaak. Citroensap door 250 ml water roeren. Alle stevige bladeren van artisjokken afbreken tot lichtgroen hart zichtbaar wordt. Steel op 2 cm afsnijden en schillen. Bovenkant recht afsnijden. Artisjokhart in citroenwater dompelen (tegen verkleuren). 'Hooi' uit midden verwijderen en artisjokhart tot gebruik in citroenwater leggen. Artisjokken vullen met broodmengsel, op uimengsel in schaal leggen en 3 el olie erover sprenkelen. Artisjokken afgedekt in oven in ca. 50 min. gaar laten worden (indien nodig scheutje water toevoegen). Artisjokken tot lauw laten afkoelen en met uimengsel over twee borden verdelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats