laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paella
  ingrediënten:
   


  • 300 gr langkorrelrijst

  • 1,5 dl olijfolie

  • 3 uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 l kippenbouillon

  • 6 kippenboutjes

  • 300 gr mager varkensvlees

  • inktvisringen

  • chorizoworst

  • rode en groene paprika

  • 150 gr diepvrieserwten

  • saffraan

  • kurkuma

  • peper

  • zout

  • 200 gr roze garnalen

  • 1 kg mosselen

  • 6 langoustines of gamba's

  • 1 citroen
  bereiding:
    Bereiding:

- Paprika's, uien en knoflook grof snijden

- Chorizoworst in schijfjes snijden

- Varkensvlees in blokjes snijden

- In bakpan olijfolie verhitten en versneden groenten en knoflook aanbakken

- Uit de pan halen en kippenboutjes, varkensvlees, chorizo en calamares eveneens aanbraden

- In grote kookpot 1 dl olijfolie verhitten en de rijst glazig bakken

- Groenten en vlees bij de rijst voegen en onderzetten met bouillon

- Kruiden bijvoegen en ongeveer 15 minuten zacht laten koken. Na 10 minuten mosselen en langoustines bijvoegen

- Na de kooktijd garnalen bijdoen

Presentatie:

Paella presenteren in diepe schotel of paellapan. Versieren met mosselen, langoustines, peterselie en citroen.

Serveer met salade apart.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats