|
|
|
Tagine van kip, wortel en gedroogde dadels |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 teentje knoflook
1 ui
4 eetlepels olijfolie classico
8 kipkarbonades
2 kaneelstokjes
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kurkuma
500 gram winterwortel
200 gram gedroogde dadels zonder pit
sap van 1 citroen
1 bos koriander of (blad)peterselie
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
zout, peper |
|
bereiding: |
|
|
Pel en snipper de knoflook en ui. Verhit de olie in de tagine en bak de kip om en om aan. Voeg de ui, knoflook, zout, peper, kaneelstokjes en specerijen toe en bak het ca. 2 minuten.
Blus het af met 3/4 l water, doe het deksel op de tagine en laat de kip ca. 30 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Maak intussen de wortels schoon en snijd ze in stukken. Voeg de wortel, dadels en citroensap toe aan de kip en laat het gerecht nog ca. 15 minuten zachtjes koken.
Hak de koriander. Bestrooi het gerecht met koriander en sesamzaadjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|