|
|
maak een halve rode paprika, een halve groene paprika,2 bosuitjes,300 gram wortelen en 150 gram peultjes schoon
en snij de paprika,de wortelen en de bosui in reepjes.
verhit een wok, doe 2 eetlepels olie erin en roerbak 400 gram chinese roerbakreepjes(varkenvlees) volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
haal het vlees uit de wok
verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de wok en bak eerst de harde vervolgens de zachte groenten, zodat ze gelijkmatig bijna gaar worden.
pel en pers 2 teentjes knoflook uit boven de groenten
voeg 4 eetlepels suiker toe en bak de groenten tot ze gaan glanzen.
roer 1 eetlepel maìzena glad met 2 eetlepels water.
voeg aan de groenten 2 eetlpeetlepels water, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketchup en het maìzenamengsel toe.
voeg de vleesreepjes toe en laat ze nog ca 2 minuten zachtjes bakken.
lekker met gekookte rijst en geroosterde noten
Tip; garneer met verse koriander. |