laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Borneose groenteschotel
  ingrediënten:
    1 theelepel gemalen korianderzaad
1 theelepel gedroogde rode chilipepers
1 theelepel gemalen kurkema
1 theelepel gemalen amandelen
1 ui
4 tenen knoflook
3 eetlepels zonnebloemolie
300 gram tempè
3 eetlepels cashewnoten
1 stengel citroengras in stukjes gesneden en geplet.
5 cm laos, geschildfijngehakt en geplet.
200 gram minimaiskoltjes
200 gram bloemkoolroosjes
200 gram spersibonen of kouseband
400 ml kokosmelk
1 eetlepel santenpoeder,met water aangelengd tot een papje

Garnering:
Sliertjes verse rode chilipeper, korianderblad, geroosterde pinda's
  bereiding:
    Meng het korianderzaad,de chilipeppers,kurkema,amandelen, ui, knoflook in een keukenmachine tot een pasta.
verhit de olie en bak hierin de tempé en cashewnoten tot ze bruin kleuren
doe het specerijenmengsel,het citroengras en de laos erbij en bak alles 2 minuten
Voeg alle groenten toe en schep het door het specerijenmengsel
Kokosmelk erbij en zachtjes laten sudderen tot de groenten gaar zijnVerwijder het citroengras en de laos.
Bind de saus met het kokosmelk papje.
Bestrooi de groenteschotel met sliertjes chilipeper,korianderblad en geroosterde pinda's
Serveer er rijst bij...
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats