laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tonijn met citroenmelisse
  ingrediënten:
    Nodig voor 4 personen:

    2 plakken tonijn
    1 takje citroenmelisse
    1 eetlepel olijfolie
    1 teentje look
    4 takjes tijm
    1 grote aubergine
    2 courgettes
    4 trostomaten
    2 paprika’s
    Peper en zout
  bereiding:
    Maak de tonijn schoon en verwijder de vetste delen.
Schil het takje citroenmelisse en snij het in zo dun mogelijke schijfjes. Meng ze in een kom met de olie, het geplette lookteentje en de verkruimelde tijm. Leg de stukken tonijn op de schotel, draai ze om en doordrenk ze goed. Strooi er peper en zout over. Bedek de schotel met folie en stop hem minstens drie uur in de koelkast. Draai de tonijn verschillende keren om.
Spoel de aubergine, de courgettes en de tomaten, en snij ze in stukken.
Laat de tonijn uitlekken op keukenpapier. Strooi de schijfjes citroenmelisse op de barbecue, leg er de stukken tonijn op en verdeel alle groenteschijfjes.
Bak de stukken tonijn drie minuten aan weerskanten, of langer als u de vis liever goed uitgebakken hebt. Verwijder de groenteschijfjes geleidelijk tijdens het bakken.
Bestrooi de vis met “fleur de sel” en ga er eens goed over met de pepermolen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats