laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Asperge - krabsoep
  ingrediënten:
    500 gr witte asperges, geschild
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook, fijngesneden
3 sjalotjes, in ringen
1 l kippenbouillon
1 – 2 eetlepels vissaus
2 eieren
peper en zout
250 gr krabsticks, in repen
4 eetlepels fijngesneden peterselie
4 lente-uitjes in ringen
  bereiding:
    Kook de asperges gaar in 7 – 10 minuten, laat ze uitlekken ( bewaar het kookvocht ) en snijd ze in stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook en de sjalotjes 4 – 5 minuten op een zacht vuurtje.
Voeg de bouillon, 5 dl aspergekookvocht en de vissaus toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 2 – 3 minuten doorkoken.
Klop de eieren los met enkele lepels hete soep en schenk dit eimengsel, van het vuur af, bij de soep.
Laat de soep binden, maar niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de krab, de asperges, de peterselie en de lente-uitjes erdoor.
Verwarm de soep voorzichtig.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats