laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 rijstpap
  ingrediënten:
    100 g kleefrijst (ronde korrel)
boter
1 l volle melk
1 vanillestok
zout
25 g boter
mespunt saffraanpoeder of-draden
2 kaneelstokken
100 g suiker
donkere kandijsuiker
sinaasappelzeste
4 plakken ongeschilde sinaasappel.
  bereiding:
    spoel de rijst onder stromend water,laat uitlekken ; beboter de bodem en wanden van een hoge pan en breng er de melk met de opengesneden vanlillestok in,aan de kook ; voeg er de rijst,een snuifje zout,de boter,saffraan en kaneel aan toe ; breng onder regelmatig roeren aan de kook ; dek af ; zet in een oven van 200 °C en laat in 30 minuten gaar worden ; voeg er na 20 minuten de suiker bij en goed roeren ; giet eventueel in individuele vormen en laat afkoelen in de ijskast.

serveer met donkere kandijsuiker, fijngeraspte sinaasappelzeste en in boter gebakken en licht gesuikerde plakken sinaasappel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats