laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hongaarse stoofschotel van rundvlees met sjalotten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    550 gr. runderlap, magere
    50 gr. boter
    4 kruidnagels
    3 laurierbladeren
    2 plakken ontbijtkoek
    10 cl. kriekbier
    50 cl. bouillon
    8 sjalotten
    2 paprika's, rode
    3 snufjes peper
    3 snufjes zout
    1 el. olie
    400 gr. pasta
  bereiding:
    Snijd de magere runderlappen in blokjes van 2 cm.
Verhit de boter en bak hierin de blokjes rundvlees goudbruin.
Voeg de kruidnageltjes, de laurierbladeren en de ontbijtkoek toe aan het vlees.
Blus alles af met bier en bouillon en laat het geheel op een laag vuurtje in ca. 45 minuten garen.
Pel de sjalotjes en snijd ze in grove stukken.
Maak de paprika's schoon en snijd ook deze in grove stukken.
Voeg de sjalotjes en de paprika bij het vlees en gaar deze nog ca. 10 minuten mee.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Zet een pan op met water, zout en een scheutje olie.
Kook hierin in ca. 6 minuten de pasta beetgaar.

Serveer de pasta met de stoofschotel en strooi er eventueel fijngesneden kruiden over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats