laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gekruide zoetzure peren
  ingrediënten:
    1 kg stoofperen
4 dl azijn van 5 °
2dl rode wijn
600 gr lichtbruine kandijsuiker
2 kruidnagels
1 kaneelstok
3 zwarte peperbollen
1 bolletje gekonfijte gember.
  bereiding:
    Nadat wij de peren (1 kg stoofperen) van hun schil en klokkenhuis hebben ontdaan, ondergaan ze net dezelfde bewerking als de kersen. Kleine peertjes schillen wij en laten het klokhuis en de steel zitten. Het steeltje krabben wij af met een mes.

De peren pocheren wij de eerste maal 10 min in de stroop en ook de tweede maal laten wij ze 10 min koken totdat ze gaar zijn. Indien de peren na twee kooktijden niet gaar zijn onderwerpt men ze er nog een derde maal aan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats