laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Terrine van platte kaas met aardbeien
  ingrediënten:
   

    500 gr platte kaas
    500 gr aardbeien
    4 blaadjes gelatine
    2 citroenen
    2 el poedersuiker of zoetstof
    2 eiwitten
    1 bakje frambozen
    Verse munt
  bereiding:
    Giet de platte kaas in een kom.
Verwijder de steel van de aardbeien en was ze. Hou er een tiental opzij, mix de rest. Giet de helft van deze coulis in een cakevorm en zet die 30 minuten in de diepvriezer.
Laat de gelatine zacht worden in een glas koud water. Pers het sap van de citroenen en giet het in een kom. Laat de gelatineblaadjes uitlekken en pers ze tussen uw vingers. Voeg ze bij het citroensap en laat ze op een zacht vuurtje smelten. Laat het geheel vervolgens lauw worden.
Sla de eiwitten op tot sneeuw. Giet dat bij de platte kaas met twee eetlepels suiker of zoetstof en de lauwe gelatine. Goed mengen tot het geheel goed homogeen is.
Giet de helft van deze bereiding in de vorm, op de gekoelde coulis. Strijk glad met een spatel. Zet het 15 minuten in de diepvriezer.
Giet er daarna de rest van de coulis en de platte kaas in opeenvolgende lagen op, en zet de kom telkens weer in de diepvriezer. Als de vorm is gevuld, zet u die 4 uur in de koelkast.
Haal de terrine uit de vorm door de bodem van de vorm 5 seconden in de gootsteen gevuld met warm water onder te dompelen. Keer de vorm om op een schotel. Snij ze in schijven. Verdeel de inhoud van een bakje frambozen en de resterende aardbeien. Decoreer met muntblaadjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats