laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken peperkoek met ijs en peer
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 kleine stoofperen
    1 fles muscat de rivesaltes
    1 vanillepeul
    1 koffielepel fijngehakte gember
    12 driehoekjes peperkoek
    boter
    vanilleijs
    poedersuiker
    munt
  bereiding:
    Schil de peren en pocheer ze 30 tot 40 minuten in de wijn met de vanille en de gember. Laat afkoelen. Bak de driehoekjes krokant in boter en laat hard worden op keukenpapier. Serveer met vanille-ijs en in blokjes gesneden peer. Lepel er de ingekookte wijn rond en versier met poedersuiker en een takje munt.

Tip:
Wie geen peren wil klaarmaken kan kiezen voor het beste blik peren op siroop.

Bereidingstijd: 40 minuten + 10 minuten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats