laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Soesjes met gerookte zalm of ham
  ingrediënten:
    Voor zo'n 20 soesjes :

    75 g boter
    100 g bloem
    zout
    3 eieren
    100 g gerookte zalmsnippers (of gerookte ham)
    100 g verse roomkaas
    2 el melk
    peper uit de molen
  bereiding:
    De vulling:
Hak voor de vulling de zalm of ham met de keukenmachine fijn. Voeg de verse roomkaas en zoveel melk toe, tot een gladde massa ontstaat. Breng de vulling op smaak met peper uit de molen. Zet koel weg, bijvoorbeeld tot de volgende dag.. de vulling moet kort voor de verwerking op kamertemperatuur zijn om het vullen te vergemakkelijken.

De soesjes:
Zeef de bloem. Breng voor het deeg anderhalve deciliter water aan de kook, met wat zout en de boter. Roer de gezeefde bloem er in een keer doorheen. Blijf roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en werk de eieren een voor een door het deeg. Doe het deeg als het soepel is over in een spuitzak en spuit op een met bakpapier belegde ovenplaat 20 'hoopjes'. Laat de soesjes in een op 225ÂșC voorverwarmde oven in krap 10 minuten gaar worden. Uit de oven nemen en vervolgens open snijden. De vulling overdoen in een spuitzak en hiermee de soesjes vullen.

De hoedjes weer op de soesjes zetten.. en serveren
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats