laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lychees met zalm
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 blik zalm
    150 gr. plakjes gerookte zalm
    5 sprietjes bieslook
    2 bekertje slagroom (van 125 gr.)
    1 tl. citroensap
    1 tl. mosterd (Dijon)
    2 tl. kerriepoeder (mild)
    versgemalen zwarte peper
    2 tl. dillekruid
    1 blik lychees (595 gr. netto)
    1 el. kappertjes
    2 bakjes tuinkers
  bereiding:
    In een de zeef zalm uit blik goed laten uitlekken en de velletjes en graatjes verwijderen. Maak vervolgens in een kom de zalm fijn en knip daarboven de bieslook fijn. Roer er vervolgens doorheen: slagroom, citroensap, mosterd, kerriepoeder, peper en dillekruid. Het zalmmengsel is klaar.

De volgende stap is zo’n 24 lychees en een eetlepel kappertjes afgieten en droogdeppen. Snijd de gerookte zalm in reepjes van 3 x 8 cm.

Vervolgens breng je het geheel samen. Vul de lychees met een puntig theelepeltje hoog op met het zalmmengsel. Dan een reepje zalm eromheen rollen en met cocktailprikker vaststeken. Als finishing touch doe je aan het puntig uiteinde van de prikker een kappertje.

Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten en je geestelijk voorbereiden op je staande ovatie. Voor nog wat meer aankleding kun je een klein bedje van tuinkers aanbrengen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats