Penne rigate con salsa, mozzarella e pecorino |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
400 gr penne rigate
2 bollen mozzarella (รก 125 gr)
1 pot Bertolli pittige tomaat, paprika & rode peper
verse tijm
1 eetlepel kappertjes
6 zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
100 gr geraspte pecorino |
|
bereiding: |
|
|
Kook de pasta in ruim water met zout al dente (beetgaar). Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kaas in kleine blokjes. Verwarm de saus. Giet de pasta af en laat uitlekken. Doe de pasta bij de saus in de pan. Voeg de tijm, kappertjes en gehakte olijven toe en roer dooreen. Voeg de mozzarella toe en verwarm zolang tot de kaas begint te smelten. Strooi de helft van de pecorino over de pasta en meng. Serveer de pasta in diepe borden en bestrooi met de rest van de geraspte kaas en garneer eventueel met een blaadje basilicum.
Variatie:
Vervang de Pecorino door Grana Padano |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|